10 Soruda Üniversite SerisiRöportajVAKIF ÜNİVERSİTELERİYBS Dünyası

Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

10 Soruda Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

 

Tercih dönemi devam ederken biz YBSBLog olarak , 10 Soruda Üniversite Serisi adlı röportajımıza son hızla devam etmekte. Bugünkü röportajımıza ise Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Hülya BAŞEĞMEZ SEZER ile devam ediyoruz. Siz değerli Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü adayları için hazırladığımız 10 soru ile Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hakkında sizlere bilgiler topladık. Buyrun hep beraber bu bilgilere göz atalım.

 

1)Kısaca kendinizi tanıtır mısınız ?

 

 

 

Sevgili arkadaşlar öncelikle hepinizi sevgi ile selamlıyorum.

Ben Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hülya BAŞEĞMEZ SEZER. 2009 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun oldum. Aynı yıl Matematik alanında yüksek lisansa başladım ve 2011 yılında bu bölümden mezun oldum. O yıllarda Matematik bölümünden akademik kariyer hedefine sahipken ilerleyen yıllarda Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Sayısal Yöntemler Anabilim dalı ile yollarım kesişti ve burada yaklaşık 5 yıl görev yaptım. Şu anda Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde görevime devam etmekteyim.

 

 

 

2) Sizce Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir?

YBS, kısaca; kâr amacı güden ve/veya kâr amacı gütmeyen organizasyonlarda doğru, hızlı, çevik kararlar aldırmak ve rekabet avantajı sağlamak için farklı yönetim kademelerindeki yöneticilere gereksinim duydukları bilgiyi sağlamakla görevli olan bir bilgi sistemidir. Daha detaylı bahsetmek gerekirse, YBS, 80’li yıllarda kayıt tutmakla başlayan bilgi işlemenin kapsamını sadece ticari işlemler ve operasyonlar için değil, aynı zamanda yönetim ve yönetim fonksiyonlarını destekleyen, organizasyonel-organizasyonlar arası iletişim ve koordinasyonu destekleyecek şekilde genişletmiştir. YBS, bilgi sistemlerinin sadece tek bir boyutu ile ilgilenmez, gerek teknolojik boyutu gerekse organizasyonel, yönetimsel ve sosyal boyutuna da aynı anda odaklanmaktadır. Yani, işin teknik boyutunun yanında bu sistemleri kullanacak kişilerin ne istediğinin öneminin anlaşılması için işletme tarafının da çok iyi kavranması gerekmektedir. Bunun yanında yöneylem araştırması, psikoloji, sosyoloji, karar bilimleri gibi alanları da içinde barındırmaktadır. Bu yüzden YBS’yi multidispliner alan başlığında incelemek gerekir. Özetlemek gerekirse; karar vermenin günümüzde bu denli değer kazandığı ve olabildiğince hızlı, etkin ve çevik olması gereken bir ekosistemde teknolojinin, farklı yönetim seviyelerinde etkin bir şekilde nerede/nasıl kullanılması gerektiğini keşfedebilen kişilerin yetiştirildiği bir bölümdür diyebilirim.

 

 

3)Nasıl bir fakülteye sahipsiniz?

Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi on beş bölüme sahip bir fakültedir. Öğrencilerimiz, fakülte bölümlerimizde temel esaslara dayalı eğitimin yanı sıra uygulamaya dayalı eğitimler de alarak mesleki pratik kazanmaktadırlar. Üniversitemizde Öğrenci Kulüpleri ve Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen eğitimler, seminerler, kariyer günleri ile de kendilerini geliştirme şansları bulunmaktadır.

Aşağıda yer alan linkten bölümümüz ve fakültemiz hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

https://iibf.beykent.edu.tr/bolumler/yonetim-bilisim-sistemleri

 

 

4) Staj imkanlarınız var mı?

Bölümümüzde 3. sınıfın ve 4. sınıfın bahar dönemlerinde, biri yönetim diğeri ise bilişim alanında yapılmak üzere iki adet zorunlu staj bulunmaktadır. Bu stajlar öğrenciye teorinin yanında uygulamada da kendilerini geliştirme imkânı vermektedir.

 

 

5) Yurtdışı imkanlarınız (Erasmus , Mevlana,  Work andTravel vb.) var mı?

Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimiz için Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları imkanı sağlanmaktadır. Dileyen öğrencilerimiz, koşulları yerine getirdikleri takdirde Erasmus Değişim Programı çerçevesinde, derslerde edindikleri bilgi ve becerileri, eğitimlerinin bir kısmını farklı bir ülkede geçirerek, farklı kültürlerden öğrencilerle paylaşarak birer deneyime dönüştürebilmektedir.

 

 

6) Diğer Üniversitelerden farkınız var mı?

Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü akademik kadrosuyla öğrencilere hem teknik hem teorik anlamda kendilerini geliştirebilecekleri, bunun yanı sıra staj yapma imkanları ile öğrendiklerini uygulama anlamında da geniş bir program sunmaktadır.

 

 

7) Bölümün eğitim dili nedir ve İngilizce hazırlık var mı?

Bölümümüz %30 İngilizce eğitim vermektedir. Hem İngilizce hem Türkçe olan derslerimiz bulunmaktadır. İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır.

 

 

8) Bölüm eğitiminin ders ağırlığı nasıl?

Yönetim bilişim sistemleri bölümü multidisipliner bir bölüm olduğundan bölümümüzde yönetim (işletme) alanı dersleri ve teknik (bilişim) dersler bulunmakta. Bunun haricinde seçmeli derslerle öğrenciler yetenek ve istekleri doğrultusunda uzmanlaşmak isteyecekleri alanlardan dersler seçerek devam edebilmektedirler.

 

 

9)  Üniversitenize gelecek öğrencileri Neler bekliyor?

Üniversitemize gelecek öğrenciler eğitim alacakları süreç boyunca derslerde gösterecekleri ilgi doğrultusunda aldığı bilgiler, yapacakları projeler ve staj imkanlarının katkılarıyla mezun olduklarında, iş hayatına başlama aşamasında kendilerine avantaj sağlayacaklardır.

 

 

10) Ve son olarak hem YBS öğrencilerine hem de YBS adaylarına neler söylemek istersiniz?

YBS bölümünü tercih edecek arkadaşlara öncelikle bölümle ilgili bilgi sahibi olmalarını ve çok yönlü olarak kendi edinimleri doğrultusuda araştırma yapmalarını öneririm. Her ne kadar içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde yüzyüze görüşme imkanları kısıtlı olsa da,  dijital değişim ve dönüşümün gücünden yararlanarak bu alandaki profesyonellerle, mezunlarla ve YBS toplulukları ile iletişim kurmalarını, konuşmalarını önerebilirim.

Ayrıca, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri ve veri bilimi ile ilgilenen gruplar tarafından etkinliklere katılmalarını, sektörde/dünyada neler olup bittiğini araştırmaya hevesli olmalarını, doğru bilgiye ulaşmak için sorgulama ve iyi araştırma yapmalarını ve kesinlikle öğrenmekten vazgeçmemelerini öneririm.

 

 

Bizi kırmayıp ,bize vakit ayırdığı için değerli Dr. Öğr. Üyesi Hülya BAŞEĞMEZ SEZER ‘a çok teşekkür ediyoruz. Umarım röportaj serimiz sizlere fikir sunmuş ve tercihlerinizde yardımcı olmuştur.

Görüş ve önerilerinizi yorum kısmına yazabilir ve sizler için daha faydalı içerikler oluşturmamızı sağlayabilirsiniz.

Bir sonraki Röportaj serisinde görüşmek üzere.

 

Yazar

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu