Öğrenciler Başarı İçin Nasıl Bir Yol İzliyor?
Merhaba. Sınava hazırlanırken hep sonra ne olacak, ne yapmalıyım tarzı sorular soruyordum kendime ve eminim bu sorularla karşılaşan tek kişi ben değilim. Bu yüzden iki arkadaşımız bu sorularımıza cevap verebilmek için kendi okul hayatlarında başarı için nasıl bir yol izlediklerini anlattılar. Umarım bu yazı kendiniz için bir fikir oluşturmanızı sağlar. Arkadaşlarımızın cümlelerini aşağıda görebilirsiniz.
Elif Doğala, Aksaray Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü 2. sınıf öğrencisi :
“Ben Elif Doğala YBS bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Neden YBS diye sorarsanız ilk başta mecburen bilişim sektöründeydim (meslek lisesinde okuduğum için) daha sonra zaman geçtikçe bilişime olan ilgim, merakım arttı. Ömrümün geri kalanında bu sektörde devam etmek istedim. Lisede üniversite odaklı gittiğim için bölüm -bilişim- derslerinden kendi isteğimle verim alamadım. Üniversiteye başlayınca her şeye sıfırdan başlamak istedim. Okul ile birlikte C ve java dilini, okul dışında ise kendimi C# ve sql veri dilinde geliştirmeye başladım. Henüz onlarda uzman olamasam da orta derece olduğuma inanıyorum. İleride hangi dalda uzmanlaşacağım konusunda hala arayışlar içerisindeyim. Bir çok şeyi denedim ama hala kararım net değil. Son olarak mobil programlamaya bakıp net karar vereceğime inanıyorum. Her şeyi bil ama bir şey de uzman ol mantığındayım. Bu yıl ikinci üniversite kapsamında bilgisayar programcılığına başladım. Onun için C++ diline başladım ve şimdilik ilgimi çekiyor. Kendimi bilişim yönünde geliştirmeye çalışsam da İngilizce olmazsa olmaz. İlk hedefim ana dilim kadar İngilizce öğrenmek. Bu yüzden İngilizce için çalışmalarıma ağırlık veriyorum. Umarım herkes emeklerinin hakkını alır.”
Umut Bedir, Yozgat Bozok Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü 2. sınıf öğrencisi :
“Ben bilgisayar kurdu denilen bir çocuktum günlerim bilgisayarla geçiyordu. Derslerim mükemmel değildi, mükemmel bir öğrenci değildim. Derslerde başarılı olmak için yaptığım en önemli şey bir dersi sevmesem bile sırf sevmediğim için ondan kaçmak yerine daha fazla üstüne gitmek oldu. Günlerce o dersle ilgileniyordum. Yapamadığım, sinirlendiğim zamanlar tabiki oldu ama vazgeçmedim. Kendimi geliştirme konusunda her zaman bu yolu izledim. Odaklanma problemleri yaşadım, hiç bir zaman tek bir şeye odaklanamadım bu yüzden bir kaç şeyle birlikte ilgilendim. Bu nedenle klip tasarımcılığıyla, logo tasarımcılığıyla, yazılımla aynı anda ilgileniyorum. Aynı zamanda danışmanlık ve eğitmenlik yapıyorum.
Derslerimi, ilgilendiğim şeyleri her zaman hayatımla bir tuttum. Koşuya çıktığımda ders videoları dinlediğim zamanlar oldu. YBS okumayı çok istiyordum ama olmadı. Okuduğum bölümü seçtiğime hiç pişman olmadım. Bu bölüm sayesinde bir çok şeyle tanıştım. YBSBlogla ilk yılımın sonlarında karşılaştım ve sürekli kendimi geliştirdim. Günde 45 dakikamı YBS’nin ne olduğunu, neler yapabileceğimi araştırarak geçirdim. Ben genelde totem yaparım ilerisi için hedeflediğim şeyleri kendime saklarım ama eğer bir hedef söyleyecek olursam yaptığım her şeyi hak etmek istiyorum. Bir şey de başarı sağladıysam ben yaptığım için başarılı olmak isterim başkasının başarısıyla övünmek istemem. Youtube’da yıldız vadisi isimli bir kanalımız var orda hem eğitmenlik hem de montaj yapıyorum. Yıldız vadisini ya da YBSBlog’u şirketleştirmek istiyorum. En büyük hedefim ise bir projeye girdiğimde adımın tüm dünya tarafından duyulması ve kendimi hiç bir konuda eksik hissetmemek.”
Umarım size yardımcı olabilmişizdir. Unutmayın istek ve inançta bir tür başarı. Bu yazı için bana yardım eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. YBSBlog’un diğer yazılarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlu ve mutlu olsun.