Bilgi Akışı

Oracle, Java Mikro hizmetleri için yeni gelişme yayınladı.

 
 

Oracle, mikro hizmetlerin geliştirilmesini basitleştirmek için tasarlanmış Java kitaplıklarına yükseltme olan Helidon 2.0’ı yayınladı . 

 

Yükseltme,  MicroProfile geliştiricilerine GraalVM Native Image başlatma ve bellek tüketimi avantajları getiriyor.

 

Helidon 2.0 24 Haziran’da duyuruldu. Projede fonksiyonel programlama için bir dizi reaktif, engellemeyen kütüphane olan Helidon SE ve Eclipse MicroProfile API’lerini uygulayan deklaratif bir programlama versiyonu olan Helidon MP yer alıyor .

 

Üzerinde kullanılabilir  GitHub’dan , Helidon 2.0 Helidon MP GraalVM Özgün Görüntü desteği getiriyor; bu Helidon SE‘de zaten desteklenmişti. Yükseltme ayrıca, projeleri başlatmak, bağımlılıkları yönetmek ve JAR, yerel görüntü ve jlink görüntüsü gibi farklı paketleme profilleri kullanarak uygulamalar oluşturmak için bir komut satırı aracının erken erişimli bir sürümüne sahiptir.

 

Helidon, yeni mikro hizmetler oluşturmak ve mevcut uygulamaları genişletmek için tasarlanmıştır. Teknoloji, Netty ağ uygulama çerçevesi çekirdeğinde çalışan bir kütüphane koleksiyonu ve reaktif bir web sunucusu sunar. Sağlık kontrolleri, metrikler, izleme ve hata toleransı sunulmaktadır.

 

Helidon 2.0’daki diğer yeni, üretime hazır özellikler:

  • Başlangıç performansını iyileştirmek için CDS arşivlerini destekleyen jlink özel çalışma zamanı görüntülerinin “kolay” üretimi
  •  

  • Jakarta Websocket desteği.
  • Helidon MP, MikroProfil Reaktif Akış Operatörleri ve MikroProfil Reaktif Akış Mesajları ekler .

 

  • Java 11 desteği .

Helidon 2.0’daki erken erişim özellikleri:

 

  • Helidon SE, yeni Reaktif Akışlar ve Reaktif Mesajlaşma özellikleriyle reaktif bir çerçeve ekler.

 

  • Helidon SE için bir DB İstemcisi , mevcut engelleme JDBC sürücülerinde kullanılmak üzere reaktif, engellemeyen bir veritabanı istemcisi sunar. Ayrıca MongoDB reaktif sürücüsünü de destekler.

 

  • Helidon SE , harici hizmetlere engellenmeyen HTTP erişimi için reaktif bir WebClient ekler .

 

Bu sayede Helidon 2.0, Java Oracle kitaplığı için büyük gelişim ve optimizasyon sağlanacağı konusunda performansı ile kalitesini ortaya sunarak Java’nın gelişiminde büyük etkiye sahip olabileceğini göstertmektedir.

 

GELİŞİM İÇİN DEDİLER!

Bu gelişimi sıkı bir denetim ile süzen Oracle, bu gelişimin yanı sıra yeni sistemler sunacaklarını duyurarak bunların yalnız başlangıç olacağını iddialı bir şekilde belirtmiştir.
 

Tabi bu iddiaların arkasında durarak yeni sistemi de 2022 gibi bir tarihte duyuracaklarını ve bu yeni gelecek olan sistemin ise sadece java değil javascript ve bir çok dile de açık kaynak ile destek vereceklerini planlamaktadırlar.

Yazar

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu