Bilgi Akışı

1 Milyon İstihdam Projesi Nedir?

1 Milyon İstihdam Projesi Nedir?

 

       Kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında “1 Milyon İstihdam” uygulaması geliştirilmiştir. Uygulama, sektörün yazılımcı ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir proje olarak önümüzde durmaktadır. Bu kapsam dâhilinde vatandaşlarımızın öz geçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması amaçlanmaktadır.

 

berat-alba

İşte Bakan Albayrak’ın açıklaması

 

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız 1 milyon yazılımcı projemiz tamamlandı. Dün, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu proje kapsamında gençlerimize online eğitim ile yazılımcı olma imkanı sağlayacağız. Bildiğiniz gibi yazılım sektörü artık gelecek değil bugünün en önemli iş alanlarından birisi haline geldi.

Türkiye bugün 140 bin civarında yazılımcı kaynağı mevcut. Yazılımda ara eleman açığımız bulunuyor. Türkiye olarak büyük ideal ve hedeflerimiz var. Yazılımda büyük bir sıçrama sağlarsak hedeflerimize ulaşmamız çok daha kolay olacak.

CV’LER TÜM FİRMALARIN ERİŞİMİNE AÇIK OLACAK

Online eğitim platformundaki algoritma, big data, bilgisayar programlama, blockchain, iş zekası, office programları, oyun programlama, siber güvenlik veri tabanı ve web programlama alanında derslerimize hemen ulaşabilirsiniz. Genç arkadaşlarımızın aldığı her eğitim ve başarı dereceleri, hazırladıkları özgeçmişlerine otomatik olarak işlenecek. Tüm bu özgeçmişler, tüm firmaların erişimine açık bir havuzda duracak.
Eğitimlerini bitirenler İş Analisti – Network Uzmanı – Proje yöneticisi – Raporlama Uzmanı – Sızma Testi Uzmanı -Siber Güvenlik Uzmanı – Sistem uzmanı -Sistem analisti – Veri analisti – Veritabanı yöneticisi – Web Tasarım Uzmanı -Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak ve diğer birçok alanda iş bulabilecekler.

Buşvuru Için Tıklayınız

Yazar

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu